Linia verde: 250 107

Platforme Industriale Multifuncționale

Guvernul a aprobat la 13 octombrie 2020 Programul-pilot de creare a 18 Platforme Industriale Multifuncționale (PIM) în Republica Moldova.

 

Platforma Industrială Multifuncțională este un teren delimitat și liber de orice sarcini, dotat cu infrastructură tehnică și de producție, în care se desfășoară activități economice, preponderent din domeniul industriei, în vederea valorificării potențialului uman şi material al regiunii date.

 

Obiectivul principal al Programului este asigurarea dezvoltării regionale durabile și utilizării eficiente a resurselor umane, prin creșterea competitivității, productivității, ocupării forței de muncă în sectorul industrial în fiecare regiune a țării.

 

Astfel, în cadrul Programului, vor fi construite PIM-uri în Briceni, Dondușeni, Râșcani, Glodeni, Sângerei, Șoldănești, Florești, Telenești, Criuleni, Ialoveni, Anenii Noi, Leova, Cantemir, Basarabeasca, Dubăsari și Ocnița.

 

Conform Legii bugetului de stat pentru anul 2020, pentru crearea infrastructurii PIM sunt prevăzute mijloace financiare în sumă de 50 mln lei. În calitate de unitate de implementare a acestui program-pilot a fost desemnată Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

 

Mai multe informații privind Programul-pilot de creare a 18 Platforme Industriale Multifuncționale în Republica Moldova aflați accesând AICI.

modelul_costului